Курсант от Полша е комплексен победител в Олимпиадата по обща политика за сигурност и отбрана в НВУ

Комплексният победител в индивидуалното състезание за знания по обща политика за сигурност и отбрана е курсант Кашпер Каспшак от Военна техническата академия, Полша. Олимпиадата по обща политика за сигурност и отбрана на Европейския съюз, бе организирана и проведена в НВУ „Васил Левски” във Велико Търново в рамките на Европейската инициатива за обмен на млади офицери, вдъхновена от Програма „Еразъм”.

Участваха общо 38 курсанти от 28 военни академии и университети от държави членки на Европейския съюз. България бе представена от курсант старшина Стилиян Славчев от НВУ „Васил Левски” и курсант Димитър Стойков от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров”.

В предварителния етап на състезанието в групи, състоящи се от 6-7 участници бяха представени есета по обща политика за сигурност и отбрана. Комисия от 31 представители на военни академии и университети и министерства на отбраната на европейски държави оцени работите и избра десетте най-добри, които по-късно бяха презентирани пред всички участници. Победител в тази категория стана курсант Матиас Керн от Терезианската военна академия в Австрия.

Олимпиадата продължи с отборно състезание.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България