Курс „Ендоскопска дисекция на нос“ организираха УМБАЛ „Свети Георги“ и МУ – Пловдив

Високоспециализиран курс „Ендоскопска дисекция на нос, околоносни кухини и слъзни пътища върху кадавър“ организираха през уикенда Високотехнологичният център за трансфер на знания и здравни технологии с Интегрален център за лечение на тумори и травми на глава и шия в УМБАЛ „Свети Георги“ и катедрите по ушно-носно-гърлени (УНГ) болести и по анатомия, хистология и ембриология към Медицински университет - Пловдив.

Ръководители на курса бяха проф. д-р Карен Джамбазов, изпълнителен директор на УМБАЛ „Свети Георги“ и ръководител на катедра по УНГ болести, и проф. д-р Стефан Сивков, заместник-ректор на МУ - Пловдив и ръководител на катедра по анатомия, хистология и ембриология, а модератори - проф. д-р Диляна Вичева, специалист по УНГ болести и председател на Българското ринологично сдружение, и доц. д-р Христо Златанов, началник на отделение по УНГ болести на ВМА-София. В обучението се включиха 15 специалисти оториноларинголози и специализанти по оториноларингология.

„Целта на курса бе младите специалисти да повишат квалификацията си и и да придобият практически умения в съвременното оперативното лечение при заболявания на носа, околоносните кухини и слъзните пътища”, обясни проф. д-р Карен Джамбазов. Обучението е и подготовка за предстоящия курс по ендоназална хирургия на тема „Диагностика и хирургично лечение на параназалните синуси и слъзните пътища с функционална ендоназална хирургия“, който ще се проведе в Интегралния център на УМБАЛ „Свети Георги“  от 6 до 9 март 2018 г. и ще включва live surgery с гост оператори и лектори от чужбина и водещи специалисти от България.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони