Къде зимуват зодиите?

ваканция, СПА, масаж

Овен

Разходка по айсберг

Овенът е атлетът на зодияка. Ще ви допадне езда край Априлци през есенно обагрената Стара планина. Така и така сте там, може да отскочите до връх Ботев или Мара Гидик. Това ще е идеалната прелюдия към истинската зимна ваканция. За Овните скиори и сноубордисти чакането по лифтовете е смърт, така че повечето предпочитат да карат извън тях. Шус право надолу и никаква спирка, докато не стигнете борче! С по-добро планиране може да изберете и нещо още по-вълнуващо – например Гренландия, където може да си направите разходка по айсберг. Възползвайте се, докато още ги има.

Телец

Октоберфест от 22-и

Много ясно, че предпочитате петзвездните хотели пред планинските хижи. Въпреки това, със сигурност би ви допаднала кратка разходка из Еленския Балкан, съчетана с пребиваване из кръчмите на Елена, където се предлагат домашна баница, печен пуяк на пещ, боб в гърне, задушен заек в гърне и еленски бут. Сега е месецът на Октоберфест, така че от 22-и може да се впуснете в това не особено изискано, но пък определено засищащо сетивата изживяване. Колкото до зимата, как ви звучи почивка в уютно хотелче на китен планински курорт, в който изобилстват механите с вкусна селска храна?

Близнаци

Обиколка из Европа

Не си и помисляйте да се съгласите с любезното предложение на приятел да си "починете" в тих спа курорт! Ще полудеете точно на втория ден сред окаляната природа и оглушителната пенсионерска тишина. Есента е време за обиколка из Европа. До 21 октомври в Будапеща тече Фестивала на съвременното изкуство. През октомври и ноември в италианския град Алба честват трюфелите - там може да се отдадете на кулинарни експерименти. От 17 до 21 октомври Амстердам е столица на електронната музика. А падне ли първият дебел сняг, грабвайте ските и тръгвайте към любимия си зимен курорт.

Рак

На леден хотел в Швеция

Помислете за пътуване до термалните извори на с. Железница – перфектно място за кратка почивка на 25 км от столицата. Ще ви бъде интересно да се топнете в горските джакузита. Вода им лекува стрес, преумора и кожни заболявания. За зимата може да планирате едно приключение, което ще ви зареди с впечатления поне за 6 месеца. Направете резервация за Ледения хотел в шведското селище Юкасярви. Ще спите върху легла от лед и ще пиете водка от ледени чаши. Но не се безпокойте, домакините са го измислили как гостите да не мръзнат. Накрая ще получите сертификат, че сте спали там.

Лъв

На сафари в Африка

Мястото на всеки Лъв е в Африка - поне замалко, колкото за едно сафари или пък да разпусне зимата в изумрудените води и белите пясъци на Занзибар. Но ако не ви се ходи на топло, може да отскочите до тузарския ски курорт Куршвел, Франция. При повечко късмет ще успеете да си направите селфи и да го пуснете в социалните мрежи с надпис: "А тук си седя на бара с моя приятел Абрамович", или пък "Наоми Кемпбъл ме пита какъв балсам използвам." За уикенда може да отскочите да нагледате Агушевите конаци в с. Могилица на 25 км от Смолян, за да почерпите вдъхновение за бъдещата си вила.

Дева

По-добре не в Индия

За вас чичо Астро-доктор е предписал през зимата да се плацикате на морето. Изберете си къде: на Карибите или в Дубай. За част от Девите Индия или африканските държави може да се окажат неподходяща дестинация. През октомври е добре да се ходи и в Европа, например до Тенерифе, Испания, докато през декември ще е по-изгодно в Дубай и на Хаваи. Колкото до ски курортите - ако сте скиор, със сигурност вече имате набелязани две-три желани дестинации. Докато е топло и слънчево, може да отскочите за кратка почивка до Копривщица или Боженци, които са очарователни през есента.

Везни

Прага, Варшава и Будапеща

Не сте от тези, които биха се юрнали да гонят Михаля по баирите, бадева да се морят и да си докарат пришки на краката. За вас почивката е да се разходите на равно, красиво и културно място, да приседнете в добро заведение и в приятна компания с чаша вино, бира или красиво поднесен коктейл, после да посетите една-две галерии (максимум), та да не се преуморите и да сте свежи, когато дойде време за вечерята. Есента може да планирате източноевропейски тур, като не пренебрегвате Прага, Варшава и Будапеща, или пък да отскочите до Ню Йорк на шопинг и разходка по галериите.

Скорпион

Карибски пират в Коста Рика

Станете карибски пират. През зимата отидете на почивка в Коста Рика. От едната страна в бреговете й се плиска Тихия океан, от другата - Карибско море. Ако се случи да е лошо времето, ще се разходите до вулкан Аренал близо до столицата Сан Хосе и да посетите Националния парк Корковадо. Есента е най-доброто време да направите екскурзия из магическите места в България Белинташ-Кръстова гора-Караджов камък. Тези три места образуват една от най-силните енергийни зони в Европа. На скалното плато са очертани огледални проекции на важни части от звездната карта. Ако сте късметлия, може да видите някое паранормално явление.

Стрелец

При белите мечки

Такъв любител на животинките и природата като вас трябва непременно да се запознае с белите мечки на най-северната норвежка територия архипелага Щпицберген в Северния ледовит океан. Освен да броите бели мечки, там ще може да летите през ледниците с моторна шейна. Екстра доза адреналин ще получите и в швейцарския алпийски курорт Сейнт Мориц, където има олимпийска писта за бобслей с дължина 1722 метра. Каналът е най-старият в света, а също и последният останал бобслей канал с естествен лед. Така че давайте, докажете че сте чисто луди, като се спуснете с бобслей тази зима!

Козирог

В селището Омая

Не са за вас дългите планински преходи, броденето през гори и води, само и само да видите дупка в скалата, набедена за "енергийна". Но това, че сте Козирог и вероятно не сте опитен алпинист, не означава че не се стремите към върховете. Има опция за вас - така нареченият Малък Матерхорн е крайната точка на най-високо разположения лифт в Европа. Там е построена платформа за наблюдение на върха - гледка, от която ще ви секне дъхът и ще ви се допие нещо силно. В България, от друга страна, може да преспите във вълшебните глинени колиби на селището Омая на 20 км. от гр. Гоце Делчев.

Водолей

На шейна, теглена от кон

Повечето Водолеи не си падате по студа, снега и ските. По-интересно би ви се сторило да се повозите с приятел на шейна, теглена от кон. Такава услуга има на конна база Драгалевци. Но ако търсите нещо по-екстравагантно, ей къде е Нова Зеландия! Там непременно трябва да се запишете за полет над ледниците Фокс и Франц Йозеф в Национален парк Уестланд. Преди да се е застудило, планираате екскурзия из дивите есенни ждрела на Ягодина и Триград. Там са Ягодинската пещера, Дяволското гърло и Орловото око. Разходете се и до Белинташ, Перперикон, Чудните мостове и Асеновата крепост.

Риби

На спокойствие на Кабо Верде

Рибите не сте баш от тези, които обичат да се потят на произвола на природните стихии. Обичате стихиите, но предпочитате да ги гледате през прозореца на топлата хижа, за предпочитане от джакузито. За Рибите е най-добре през зимата да си стоят на топло. Или да отидат на топло - например, на море. Обмислете приятна дестинация като Кабо Верде. Бели плажове, палми, кристална вода, никой заникъде не бърза, времето сякаш е спряло. Зелени нос е само на час път със самолет до Канарските острови. В Египет през зимата също ще намерите къде да се плискате и гмуркате. Рифовете на Червено море изобилстват от красиви пъстри риби.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Хороскоп