Кървавият Веско, който закла приятелката си, се оплака от тормоза й

Веселин при залавянето в Турция

Иска намаляване на присъдата и кръвнината от 372 000 лв.

Веселин Чуфудов /34 г./ от Шумен, нашумял като Кървавия Веско, който бе осъден на 23 г. затвор за жестокото убийство на интимната си приятелка и да заплати 372 000 лв. кръвнина, поиска намаляване на наказанието. Той се явил пред Апелативния съд във Варна в петък, за да претендира в своя полза.

Както "Труд" писа, мъжът затри в любовна квартира с особена жестокост майката на три деца Небаат Салимова /42г./ през август 2014 г. и после избяга в Турция, където полицията го задържа, докато се разхождаше с окървавени дрехи.

Чуфудов обяснил, че присдъдата му е несправедливо висока, поискал делото да се върне на първата съдебна инстанция в окръжния съд в Шумен, а наказанието и обещетенията да бъдат намалени. Той разказал, че жертвата системно упражнявала над него психически тормоз, обиждала го, унижавала го и го принуждавала да й дава парите, които печелил.

Убийството станало в квартира на ул.„Ален мак“ в Шумен. Ден преди това двамата имали уговорена среща по случай рождения ден на Веселин, но жената не се появила. Едва към 3 часа след полунощ на 11-ти август двамата се събрали и се скарали след секс. Веско взел кухненски нож и нанесъл 13 удара като касапин. Три били фатални, разкъсали трахеята и прерязали шийни прешлени на жената.

Чуфудов я зарязал в кръв и хукнал да се спасява. Обадил се на приятелка по телефона и й разказал стореното, взел 100 лв. от дядо си и избягал в Турция с автобус. Близо година прекарал в затвор в Анкара до екстрадирането му в България. През юни т.г. окръжния съд в Шумен му наложи доживотен затвор, но по силата на процедурата, по която е гледано делото - съкратеното съдебно следствие, наказанието бе редуцирано до 23 г. Съдът присъди 50 000 лв. обезщетение на съпруга на невярната Небаат, 2 000 лв. на баща й, по 100 000 лв. за двамата пълнолетни синове и 120 000 лв. за третия ученик. Варненският апелативен съд ще се произнесе с решение в едномесечен срок.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право