Кърк Дъглас си замина (обзор)

Кърк Дъглас има три номинации за Оскар и само една статуетка - за цялостна дейност. Той е най-известен с ролята си в “Спартак” (1960) с режисьор Стенли Кубрик, а за своя любима роля посочва тази на Ван Гог в “Жажда за живот” (1956).

Спартак доживя до 103 г.

Вдовицата му Ан Байдънс е на сто

Кинозвездата беше голям филантроп

Не съм вярвал, че ще доживея до сто години. Шокиран съм! - казва легендата Кърк Дъглас на юбилея си. Не до сто, а до сто и три години живя един от последните големи актьори от Златната епоха на Холивуд. Кърк Дъглас издъхна в сряда. Кончината му беше обявена от сина му Майкъл Дъглас. “С огромно прискърбие с братята ми съобщаваме, че Кърк Дъглас ни напусна на 103-годишна възраст - гласи изявлението. - За света той беше легенда, филантроп, чиято отдаденост на справедливостта и каузите, в които вярваше, задават стандарт, към който всички ние да се стремим. Но за мен и братята ми той беше просто татко, прекрасен свекър за Катрин (Катрин Зита Джоунс - б. р.), любящ дядо за внуците и правнучето си, прекрасен съпруг за Ан”, се посочва в изявлението.

След 70 г. в киното, в последните години Кърк Дъглас се беше оттеглил, но до края на живота си продължи с благотворителната си дейност, заедно със съпругата си Ан Байдънс. През 2008 се превърна в най-възрастния блогър-знаменитост в MySpace. До 2016 г. поддържаше и блог на сайта на в. “Хъфингтън пост”. Има 10 издадени книги и една стихосбирка. “Хората искат съвет как да доживеят до моите години - казва Кърк Дъглас. - Нямам такъв. Смятам обаче, че всички ние имаме причини да сме тук. Оцелях след инцидент с хеликоптер (1991 г. - б. р.) и инсулт (1996), за да направя още добри неща в света, преди да го напусна”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино