"Късо кино във Фарго" показват в Пловдив

На 22 юни (четвъртък) от 19,30 часа в Club Fargo в Пловдив ще бъдат прожектирани три късометражни филма на режисьорката Розалия Димитрова - "Никола Михов", "Таланти" и "Вода". Казват, че всеки режисьор има свой собствен глас, избира своите теми и намира своите герои. Розалия Димитрова избира най-колоритните персонажи и разказва историите им така, че да ги помним. "Никола Михов" е история за един цветен младеж от нашето съвремие. Зад неангажиращия вид и семпло поведение прозира артист от световна класа. Наградите от Париж, Берлин и Лондон са само малка част от антуража му, но основното качество си остава умението му да разказва с картини живота, такъв какъвто е.

19-минутният документален филм "Таланти" разказва историята на пенсиониран шампион по бокс, който тренира две момичета в разпадаща се спортна зала в Лом. Те не разполагат с пари, но имат воля. Тяхната борба не е за реалността, тя е за мечтите. Лентата "Вода" пък показва малко момче, което е изправено пред избор. Това са дилемите, с които се сблъскваме всеки Божи ден. Аз или Ти? Последиците обвързват всички.

"Късо кино във Фарго" е инициатива на Arteria Films Ltd. съвместно с Клуб "Фарго" в "Лъки" - Дом на киното, и Община Пловдив, с чиято финансова подкрепа се осъществява проектът. Той е част от календара на културните събития за 2017 година. По програма и при вход свободен, всеки първи и трети четвъртък от месеца в клуб "Фарго" ще се представя тематично подбрана селекция от български късометражни филми. За среща с публиката в деня на прожекцията гостуват авторите и част от актьорите, за да разкажат за създаване на филмите си и за предизвикателствата пред родното късометражно кино.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино