Кьосев против събрание, но се кандидатира

Борислав Кьосев е както против, така и... за промени в българския волейбол. Легендата гласува срещу предложението за свикване на извънредно Общо събрание на федерацията на заседанието на Управителния съвет вчера. А после обяви, че се кандидатира за президент. Така бронзовият медалист от световното през 1986-а стана вторият след бившия си съотборник в ЦСКА, националния тим и италианския „Кунео“ Любо Ганев, който поиска властта в най-успешния ни колективен спорт.

„Безспорно е, че трябва да има промени, да се подменят някои хора от старото ръководство, които не са толкова дейни – обяви Кьосев. - Трябва да се надгради, това, което го има сега. Но това събиране на Управителния съвет не ми хареса. Много хора, които довчера бяха дясна, лява ръка, да не казвам още какво, изведнъж излязоха с платформа, идеи. Защо не са ги дали в Управителния съвет тези идеи? Няма да ги пребием.“

За разлика от Ганев, който бе издигнат от всички водещи клубове у нас, Кьосев твърди, че е кандидат на малките. Подкрепа за него са заявили официално 4 клуба – „Сливнишки герой“, „Етрополе“, „Град“ (Белоградчик) и „Миньор“ (Перник), но членът на УС твърди, че зад него има поне още 30.

„Някои от тях са същите клубове, които уж са подкрепили Инициативния комитет – разкри Кьосев. - Наричат ги мъртви души, но те всъщност са големият волейбол в България. Няма да им обещавам милиони левове, топки, кебапчета, а само реални неща. Каквото и да стане, ще продължа да помагам.“

В „лично качество“ го подкрепи и Ваня Николова, председател на Националната волейболна лига.

„Той умее да се весели, а аз вярвам, че който умее това, умее и да работи“, закачливо заяви Николова.

Кандидатурата е издигната от треньора на „Сливнишки герой“ Мартин Стоев.

„Кьосев или Ганев – няма такъв избор! Волейболните хора не трябва да се делят, не сме от различни партии. Подкрепям го, защото смятам, че когато има конкуренция, продуктът е по-добър. Запознах се с идеите на Любо, те са добри, но на Кьосев не са по-лоши. Клубовете ще решат“, каза Стоев.

Кьосев твърди, че не е част от сценарий на настоящия президент за запазване на властта в централата. „Не вярвам Лазаров за излезе едно на едно, ще се опита да повдигне Боре Кьосев или Деко Григогов“, заяви наскоро Ганев. И се оказа прав. Кьосев обаче афишира, че няма нищо против стария си съотборник и дори би го поканил да работи с него, ако спечели поста.

„Отношенията ми с Любо Ганев няма да се променят – заяви Кьосев. - Той още от 2012-а искаше да се кандидатира. Сега може би се опитва да се възползва от познанствата си с различни хора. Нека има повече личности, да се обединим и да работим за волейбола. Господин Лазаров ми каза, че няма да се кандидатира. Каза: „Оставям кандидатите да покажат кой е достоен и ако спечели единият, да работи с другия“. Да, това са думите на един велик ръководител.“

Въпреки че зове за промени, Кьосев оценява високо досегашната работа на волейболната федерация. „Ние сме най-добре работещата федерация“, смята той. Легендата обясни и течовете в зала „Христо Ботев“, която е под негово управление.

„От три години я менажирам, за шест месеца благодарение на Фандъкова взехме лиценз. – За 500 000 лева направихме ремонт, фитнес зала, отопление. Преди нищо не можеше да се прави в нея, а в момента работи. Да, протече онзи ден, защото за първи път пуснахме отоплението и не знаехме как функционира. Сега вече няма да има такъв проблем, защото поддържаме постоянна температура. Това аз съм го направил, аз това мога, да работя. Грешката на нашето управление е, че не давахме информация за това, което правим. Не искахме да се хвалим, но явно е дошло времето да се похвалим.“

Именно ремонтът на „Христо Ботев“ бе в основата на един от въпросите, които Инициативният комитет за промени зададе на Кьосев след решението му да се кандидатира. Останалите са колко и кои клубове го подкрепят, дали би предложил Лазаров за почетен президент и може ли да се говори за конфликт на интереси подобни на този в БФС при настаняването на националния отбори от различни възрасти в неговия хотел.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт