Лавров и Помпео са се договорили за мерки за нормализация на отношенията между Русия и САЩ

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров заяви на съвместна пресконференция след края на преговорите с американския си колега Майк Помпео в Сочи, че двете страни са се договорили да предприемат мерки за нормализация на отношенията между Москва и Вашингтон, предава кореспондент на ТАСС.

Освен това Лавров е отбелязал, че Русия и САЩ са съгласни за необходимостта да се възстановят двустранните канали за комуникация и изрази надежда, че след публикацията на доклада на Мюлер ситуацията в отношенията между двете страни ще се подобри.

Както подчерта руският министър, Москва е заинтересована във възобновяването на диалога със САЩ по всички аспекти на контрола над въоръженията.

Американските санкции срещу Северна Корея ще бъдат отменени след като Пхенян изпълни своите ангажименти, заяви във вторник държавният секретар на САЩ Майк Помпео на съвместна пресконференция с руския си колега Сергей Лавров в Сочи, предава ТАСС.

„Нашата цел е денуклеаризация на Северна Корея. Ще отменим санкциите след като Северна Корея изпълни обещанията си“, заяви той.

Помпео предупреди Русия да не се намесва в американските избори през 2020 година и заяви, че Москва трябва да покаже, че предполагаемата й намеса е прекратена, предава AFP.

Ако Русия се намеси в изборите догодина, „това ще постави отношенията ни в дори по-лошо място“, заяви Помпео на съвместна пресконференция с руския си колега Сергей Лавров в Сочи, като призова Москва „да демонстрира, че този вид дейности са част от миналото“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия