Лавров: Необходими са сериозни усилия за възстановяване на отношенията със САЩ

Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че руските власти внимателно следят изказванията на новия президент на САЩ Доналд Тръмп за Русия и оценяват положително мнението му за необходимостта да се изгради нормален руско-американски диалог.

„Русия е винаги готова да изгражда отношенията си със САЩ върху принципите на равноправие, взаимно уважение и отчитане на взаимните интереси“, подчерта Лавров, цитиран от Regnum.

Руския е готова да премине своята част от пътя за възстановяването на отношенията с Вашингтон, върху които бившия президент Барак Обама нанесе сериозна вреда, подчерта Лавров.

„Готови сме да преминем своята част от пътя за заздравяване на връзките със САЩ. Деградирането им в последните години се случи не по наша вина, а в резултат на целенасочените действия на предишната администрация във Вашингтон“, отбеляза Сергей Лавров.

„От своя страна ние винаги сме открити към развитие на предсказуемо сътрудничество въз основата на равноправието, взаимното уважение и отчитането на интересите един на друг“, добави министърът.

Той обърна внимание на сериозните усилия, които ще са необходими и от двете страни за преодоляване на щетите, нанесени върху двустранните отношения при Барак Обама.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка