Лавров: Разследването в САЩ не доказа връзка между Тръмп и Русия

Разследването на специалния прокурор Робърт Мълър за предполагаемото споразумение между президента на САЩ Доналд Тръмп и руските власти не разкрива никакви факти в подкрепа на тази версия. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров на пресконференция за резултатите от работата на повереното му ведомство през 2018 година.

"Специалният прокурор Мълър работи, интервюира десетки, ако не и стотици хора: нямаше никакви информации, които да потвърдят обвинението в тайни споразумения между президента Тръмп и Руската федерация, нямаше факти и никакви информации, което е много, много странно за американската система, която работи бързо”, каза министърът, цитиран от TACC. Според него, обсъжданите течове са свързани само с участието на украинската страна в изборите в САЩ.

Лавров посочи тази ситуация като пример за "абсурдността на случващото се" в САЩ. Той припомни и случая на Майкъл Флин, бивш помощник на президента на Съединените щати за националната сигурност, който е обвинен от Вашингтон. Според Лавров, Мълър обвинява Флин в извършването на действия, които в действителност следват интересите на САЩ.

По-специално говорим за опит за намаляване на напрежението с Русия, когато Флин се опита да убеди Москва да не реагира на редовните санкции на САЩ. Освен това помощникът Доналд Тръмп се е опитал да повлияе на позицията на Русия по резолюцията на ООН за Израел. "Той призова руската страна по същество да защитава позицията, която САЩ защитават в ООН в продължение на десетилетия", каза министърът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия