Лагербак напуска, ако Норвегия не ни бие

Шведският специалист Ларс Лагербак може да напусне поста селекционер на Норвегия. Това ще се случи, ако скандинавците не ни победят в предстоящия двубой във вторник. Сблъсъкът се явява мачбол за първото място в класирането в нашата група 3 в турнира Лига на нациите. Преди срещата България води с 9 точки, втори е тимът на Норвегия с 6. Играчите на Лагербак се нуждаят от задължителен успех. При такъв, но и с "чиста мрежа", скандинавците ще поведат в класирането.

"Ако спечелим групата, ще продължа да работя - каза шведът. - При провал сядаме за преговори, за да видим дали съм правилният човек за поста. Какъв е смисълът да оставам, ако отборът не се развива?".

Медите в Норвегия критикуват често Лагербак. 70-годишният специалист най-често го отнася, заради прекалено защитната игра.

"Победихме Словения без да блестим - пише вестник "Дагбладе". - И двата отбора не предложиха страхотен футбол, но важното бе, че Норвегия спечели. Сега ни предстои най-сериозното изпитание. Дано в тази среща Лагербак помисли повече за атаката, а не за отбраната. Шведският треньор не трябва да забравя, че добрата защита винаги ще бъде втора по красота, от това, което една игра може да предложи."

За битката с България треньорът привика Мартин Йодегард. Вундеркиндът бе с младежката гарнитура на скандинавците, но очевидно Лагербак има нужда от атакуващия футболист, който е собственост на "Реал" (Мадрид).

Снимка: БУЛФОТО

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ