Лагерфелд остави три джипа Hummer

Починалият моден гуру живя в Париж, но не харесваше френските коли

Починалият на 19 февруари моден гуру Карл Лагерфелд живя 85 години не само с „Шанел“, но и с бензин в кръвта. Знаменитият дизайнер е разказвал в интервюта за своята страст към автомобилите, предимно от неговата родина Германия, макар че е прекарал по-голямата част от живота си в Париж. Мнението му за френските коли е крайно негативно: „На третия ден нещо почва да трака, а след една година отвсякъде идват някакви шумове“.

Първият автомобил на Лагерфелд е Mercedes 190, а след това се качва на Jaguar. Дизайнерът проявява голям интерес към колите, но не обича да кара, защото се чувства несигурен зад волана и често се разсейва, зяпайки встрани от пътя. Прежиява и две сериозни катастрофи с Porsche и Mercedes (и двата пъти заспива на волана). Затова още на 30-годишна възраст си взима шофьор и се вози на задната седалка. Знае се, че е притежавал няколко модела на Mercedes, включително G-класа и Е-класа комби.

В гаража му в Париж са паркирани две BMW-та – „тройка“ и „седмица“. До вилата си в Монако пътува с лимузината си Bentley Mulsanne, а там се вози в джип Mitsubishi Pajero.

Лагерфелд харесва високата позиция на седене в SUV-моделите, защото осигуряват по-добра гледна точка. Затова притежава и три Hummer-а, с които шофьорите му се потят да маневрират из тесните улички на Париж и Монако.

За Лагерфелд най-важното в колата е вътрешното обзавеждане и именно по тази тема критикува производителите за лошите материали, неудобните седалки и грозните интериори. През 1992 г. дизайнерът си взима поръчково двуцветно BMW 750Li в бяло и черно – като дрехите, с които се облича. „Баварецът“ има инсталиран факс в жабката – уникално за онова време. В следващата „седмица“ Лагерфелд поръчва да има видео система.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили