Лалета и изневяра с Алисия Викандер

Кристоф Валц и Джуди Денч внасят класа във филма

Eдна от най-очакваните костюмни драми на годината е „Tulip Fever” на режисьора Джъстин Чадуик („Mandela: Long Walk to Freedom”, „The Other Boleyn Girl”). Продукцията разполага с прекрасен актьорски състав, в който влизат Алисия Викандер, Кристоф Валц и Джуди Денч.

37-1

Историята е вдъхновена от едноименния роман на Дебора Могак. Сюжетът ни отвежда в Амстердам, Холандия през XVII век по време на прочутата „мания по лалетата” (първият регистриран икономически балон в историята). В центъра на историята е млада жена на име София (Алисия Викандер), която се влюбва в художника Ян (Дейн Дехаан), нает от богатия ?, доста по-възрастен от нея съпруг Корнилиъс (Кристоф Валц), за да нарисува общия им портрет. София и Ян измислят план да избягат заедно, но това може да коства не само положението, но и живота им.

Режисьор на „Треска за лалета” („Tulip Fever”) е Джъстин Чадуик („Mandela: Long Walk to Freedom”, „The Other Boleyn Girl”), а сценарият е дело на Том Стопард по едноименния роман на Дебора Могак. В ролите са Алисия Викандер, Кристоф Валц, Дейн Дехаан, Джуди Денч, Джак О’Конъл, Холидей Грейнджър, Зак Галифанакис, Матю Морисън, Дъглас Ходж, Джоана Сканлан, Кевин МакКид, Том Холандер, Кара Делевин и други.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино