Лалова за рекорден 5-и път е атлет №1

За рекорден пети път Ивет Лалова бе избрана за атлет №1 у нас в традиционната анкета на едноименното списание. 35-годишната спортистка изпревари с 48 гласа Радослава Мавродиева, европейска шампионка на гюле в зала.

Преди това спринтьорката бе печелила наградата през 2004, 2005, 2008 и 2012 година, а миналия сезон получи приз за особенни заслуги за развитието на леката атлетика.

За първи път обаче Ивет е начело на класацията под фамилното си име Колио, след като през 2013-а се омъжи за италианския спринтьор Симоне Колио, сега неин физиотерапевт.

Тази година обаче Ивет се раздаде. През лятото покри нормативи на 100 (11,08 сек) и 200 м (22,45 сек) за олимпийските игри Токио 2020 и за пети път ще участва на най-престижния спортен форум на планетата. А на европейското отборно първенство в Хърватия ликува на 100 и на 200 м. После стигна до призови места на турнирите от Диамантената лига, взе и няколко победи за турския си тим „Енка“.

Под №3 в класацията влезе Мирела Демирева, която също покри норматив за олимпиадата в скока на височина.

А младият талант в мятането на чук Валентин Андреев спецели приза „Любимец на феновете“в допитването във фейсбук страницата на списанието. Този сезон той стана шампион на европейския младежки олимпийски фестивал и оглави световната ранглиста в дисциплината при юношите до 18 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт