"Лацио" показа на „Юве“, че не е непобедим

"Лацио" спечели четвърта суперкупа на Италия в своята история. И показа - „Ювентус“ не е непобедим хегемон на Бонуша.

Отборът на Симоне Индзаги победи шампиона със зрелищно 3:2. "Лацио" водеше с 2:0 до 85-ата минута след голове Чиро Имобиле. Пауло Дибала обаче върна своя тим в мача с две късни попадения. В 93-ата минута обаче Алесандро Мурджа донесе осигури трофея на "Лацио".

"Такива мачове не свършват до последната минута - каза Индзаги. - От моята гледна точка обаче се случи това, което трябваше. Ние бяхме по-добрият тим. Искахме да си отмъстим за загубата от "Ювентус" с 0:2 през май за Купата на Италия. Радвам се, че го направихме."

Масимилиано Алгери, треньорът нъ „Юве“, бе бесен след загубата.

"Играхме глупаво и грозно - призна треньорът на италианския шампион. - "Лацио" заслужено триумфира. Сезонът ще е труден. Трябва да разберем това още сега. Преди две години ги бихме за суперкупата в Пекин, но започнахме лошо сезона. Дано сега е обратното."

За "Ювентус" това беше шести пореден финал за суперкупата. В три от случаите тимът ликуваше с трофея, като "Старата госпожа" е и рекордьор по спечелени отличия - общо 7.

Пауло Дибала, голямата звезда на "Ювентус", се закле във вярност на клуба. Нападателят е свързван с трансфер в "Барселона" заради близките си отношения с Лионел Меси. Аржентинецът обаче заяви, че няма намерение да ходи никъде.

"Искам да остана тук завинаги - каза Дибала. - Много съм щастлив. Другите отбори не са като "Ювентус". Говорих с ръководството и с феновете. Казах им какво мисля и ако зависи от мен, тук ще съм до края."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят