Леа Сейду: Играя, за да избягам

Не харесвам модерната епоха

Американците са по-свободни от французите

Искам повече да рискувам с външния си вид. Да боядисам косата си в розово, например. За съжаление не ми отива

Харесвам мъже, които могат да уважават жените и обръщат внимание на детайлите, на нуждите им - това за мен е проява на мъжество

Харесва ми да съм изплашена и напрегната преди снимки. Мисля, че съм пристрастена към страха, това е нещо, което ме движи и мотивира

Прелестната Леа Сейду е качествено френско изкушение с изящно тяло и аристократично европейско излъчване. Тя започва своята кариера в средата на миналото десетилетие с роли във филми като “Последната любовница” и “Войната”. Прави първо силно впечатление с “Красивият човек”, за който получава и номинация за “Сезар”. Сейду продължава възхода си и пробива в Холивуд с роли в “Гадни копелета” на Трантино, “Робин Худ” на сър Ридли Скот, “Полунощ в Париж” на Уди Алън и “Невъзможна мисия 4” с Том Круз. Леа става и Бонд момиче за “Спектър” с Даниел Крейг и ще повтори ролята си в бъдещия филм за агент 007, който трябва да излезе догодина. Най-силната роля на красивата французойка е в тричасовата лесбийска драма “Синият е най-топлият цвят”, за който получава редица престижни награди и номинации. В извънредно успешните авторски филми “Гранд Хотел Будапеща” на Уес Андерсън и “Омарът” на Йоргос Лантимос тя отново демонстрира своя солиден артистичен талант.

[modula id="3121192"]

- Леа, защо решихте да станете актриса?

- Трябваше да намеря начин да се изразявам. Винаги ми е било трудно да се изразявам в този широк, богат и противоречив свят. Бях много скромна и срамежлива преди години. И в същото време като дете притежавах много гняв и фантазии, изпъстрени с насилие, не съм истеричка, която троши хотелски стаи и вази, но все още имам гневни моменти. Понякога гледам на обществото като на нещо опасно. Нещо, от което трябва да се спася, да избягам от правилата. Актьорската игра е начин за мен да избягам. Играя, за да избягам. Станах актриса заради свободата, която тази професия ми дава. Имах познати актьори и бях силно привлечена от този начин на живот - пътуваш, имаш свободно време, правиш каквото си искаш, можеш сам да си си шеф. А после се влюбих и в един актьор и всичко се подреди.

- Какво е киното за Вас?

Киното е като език и всеки го говори по-различен начин. Независимо дали правиш блокбастър или арт филм, трябва да си способен да се адаптираш.

- Кое Ви е най-трудно в професията?

Нашата работа изисква пълна отдаденост. Дори между отделните дубли ти трябва да си напълно потънал в персонажа си. За шест месеца от годината ти не живееш собствения си живот, а животите на твоите образи.

- Какви са Вашите страсти извън киното?

- Музиката е първата ми любов, но ми беше страшно трудно да се изразявам с мелодия. Влюбена съм в музиката, но от мен не става музикант, нямам истински талант. Мога да пея прилично, но не съм нещо специално. Когато пея не усещам как изразявам всичките емоции в себе си. Моята друга страст е природата и излизането извън този градски балон на цивилизацията. Като цяло не харесвам модерната епоха, всички са прекалено зависими от технологията, интернет, социалните мрежи, екраните на телефоните си. Това просто не е за мен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл