Левандовски аут за месец, търси му се заместник

Bayern Munich's Polish striker Robert Lewandowski celebrates after the third goal for Munich during the German first division Bundesliga football match FC Bayern Muenchen vs VfL Wolfsburg in Munich, on September 22, 2015. AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE RESTRICTIONS: DURING MATCH TIME: DFL RULES TO LIMIT THE ONLINE USAGE TO 15 PICTURES PER MATCH AND FORBID IMAGE SEQUENCES TO SIMULATE VIDEO. ==RESTRICTED TO EDITORIAL USE == FOR FURTHER QUERIES PLEASE CONTACT THE DFL DIRECTLY AT + 49 69 650050.

"Байерн" празнува бурно и заслужено 3:0 над "Челси" на "Стамфорд Бридж". И Роберт Левандовски бе в центъра на купона в Лондон. Но... до следващия ден. Оказа се, че при сблъсък с Матео Ковачевич е контузил дясното си коляно. Ще отсъства между 3 и 4 седмици от терена, а кракът му ще е в гипс за 10 дни.

Уплахът в "Байерн" не е голям. Би трябвало и без Левандовски реваншът с "Челси" да е протоколен. След това авторът на 39 гола този сезон ще е на линия.

Именно заради постоянството на Левандовски "Байерн" не взима втори централен нападател. От трансфера му през 2014 година полякът е пропуснал само 12 мача. И на принципа "Левандовски винаги играе" сега в Мюнхен имат проблем със заместника му.

Първа опция е Серж Гнабри. 24-годишният германски национал също се намира в страхотна форма. С бързината и техниката си е използван основно по крилото, но може да води атаката. Гнабри е доказвал това си качество най-вече в националния отбор.

Винаги готов е и Томас Мюлер. Юношата на "Байерн" признава, че най-много обича да играе като втори нападател. Ако треньорът Ханзи Флик избере Мюлер, то тогава ще се отвори място за Филипе Коутиньо. Това е и шансът на бразилеца най-после да докаже, че имаше смисъл от взимането му под наем в началото на сезона.

Третият вариант е Джошуа Зиркзее. 18-годишният холандец вече има два гола за само осем минути игра в Бундеслигата. Флик е голям фен на Зиркзее и му вещае голямо бъдеще. Сега може да му гласува доверие дори като титуляр.

Когато наближи реваншът с "Челси", възстановен ще бъде Иван Перишич. Изключително опитният хърватин няма да проблем да играе навсякъде в атаката, въпреки че основната му сила е на крилото.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят