Левицата в Америка

Protesters

Тя е затворена в капана на политиката на малцинствата

Научете се да посещавате и места, където кафето е лошо

Ако искате да спасите душата на Америка, помислете дали да станете пастор. Ако искате да накарате хората да се изповядат и покръстят, облечете бяла роба и отидете на бреговете на река Йордан. Но ако искате да си възвърнете страната от десницата и да донесете трайна промяна на онези, на които държите, е време да слезете от амвона. И щом слезете, се научете да слушате и да си представяте. Ще трябва да посещавате места, където няма безжичен интернет, кафето е лошо, където няма да имате никакво желание да публикувате снимки от вечерята в Инстаграм. И където ще ядете с хора, които искрено благодарят за това, което имат в чинията си.

Не ги гледайте отвисоко. Като леви хора, достойни за това име, сте се научили да не се държите така със селяните в далечни краища; направете същото с петдесетниците от Юга и собствениците на огнестрелни оръжия в района на Скалистите планини. Така както не би ви хрумнало да таксувате вярванията на друга култура като просто невежество, не приписвайте автоматично на дясната медийна машина всичко, което ви казват. Постарайте се да чуете какво се крие зад фалшивите твърдения и вижте дали можете да го използвате, за да установите връзка.

Политиката в демокрацията е убеждаване, а не себеизразяване. Приемете, че никога няма да бъдете съгласни с хората за всичко - няма нищо по-нормално при демокрацията. Тези, които са ангажирани със социални движения, основани на идентичността, са склонни да се окажат единствено сред хора, споделящи същите мнения като тях, които приличат физически на тях и имат същото образование като тях. Внимавайте да не налагате тестове за чистота на онези, които бихте искали да убедите. Не всичко е въпрос на принципи - обикновено, за да съхраниш един, трябва да пожертваш други, също толкова важни. Моралните ценности не са разпръснати части на пъзел, които лесно се сглобяват.

(Със съкращения, превод „Гласове“)

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Мнения