"Левски" би "Верея" с резервите, лоша вест за Делио Роси

„Левски“ прекъсна черната серия в плейофната фаза на Първа лига. „Сините“ спечелиха с 2:0 домакинството на „Верея“ след шест поредни двубоя без успех. Головете за столичния тим реализираха Холмар Ейолфсон, негов първи в елита, и Роман Прохазка.

Мачът се игра пред празни трибуни, като част от наказанието за ранената с бомбичка полицайка по време на двубоя с ЦСКА (2:2).

На трибуните на „Виваком Арена Георги Аспарухов“ все пак бе Спас Русев, собственикът на клуба.

Контузия срещу „Верея“ получи десният бранител Милош Цветкович. Сърбинът не успя да доиграе срещата и бе заменен от абсолютния дебютант, 16-годишния Томислав Папазов. Така Цветкович е под въпрос за предстоящия в сряда реванш с ЦСКА за купата на България.

Делио Роси, треньорът на „сините“, направи цели шест промени в сравнение с дербито срещу ЦСКА. Почивка получиха Иван Горанов, Давид Яблонски, Филипе Нашименто, Паулиньо, Габриел Обертан, а Серджиу Буш бе наказан.

„Видяхте как ЦСКА ни вкараха два бързи гола в предния мач, така че нищо не е решено – призна героят на мача Роман Прохазка. - Трябва да влезем максимално концентрирани и да се подготвим добре за този мач, без д се отпускаме.“

Словакът разкри, че все още не е подписал нов договор, а освен това не са водени и скорошни преговори с клуба.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ