„Левски“ взима още пари за Краев

Трансферът на Божидар Краев в „Мидтиланд“ може да донесе още пари на „Левски“. Това ще се случи при евентуална нова продажба на талантливия футболист. Причината е, че в договора между българския и датския клуб има заложена клауза, според която „сините“ си запазват 15% при следващ трансфер на българския национал. На „Георги Аспарухов“ вече си осигуриха 400 000 евро по сделката.

В петък Краев навърши 20 години, за което бе поздравен както от „Левски“, така и от новия му клуб в Дания.

В същото време другият продаден от „Герена“ футболист – Мехди Бурабия бе представен официално в Турция. Халфът парафира с „Коняспор“, а в касата на 26-кратните шампиони ще постъпят други 500 000 евро.

"Благодаря на всички, които допринесоха за този трансфер – призна вече бившият играч на „Левски“. - Положих много усилия, за да стигна дотук. Преди да дойда в „Коняспор“, видях феновете на тима по телевизията и в социалните мрежи. Много съм впечатлен. Ще бъда щастлив да играя при такава атмосфера. Ще се опитаме да се представим достойно и да пренесем тима на по-високо ниво. Играл съм в предварителните кръгове на Лига Европа, но никога в груповата фаза. Миналата година сте имали добър отбор, сега се надявам да попаднем в добра група и да я прескочим. Ще работя усилено, за да съм полезен тук".

В новия си отбор Бурабия ще прибира по 35 000 евро на месец.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ