“Левски“ гледа към грък и белгиец

Ръководството на „Левски“ се е насочило към още двама чуждестранни футболисти. Според гръцката медия „СДНА“, Йоргос Кутрубис е попаднал в радара на „сините“. Халфът е свободен агент, след като за последно игра в румънския „Конкордия“. 28-годишният футболист има солиден опит, а през годините е носил екипите на АЕК, „Панатинайкос“ и „Стандарт“ (Лиеж).

А по-рано този месец на „Герена“ вече акостира неговият сънародник Янис Каргас. Освен Кутрубис, на родния гранд е предложен и белгийски талант. Става въпрос за Юлен Нгой. 21-годишният нападател е собственост на „Стоук Сити“, но през кампанията игра под наем в „Грасхопърс“. В Швейцария той е записал 22 мача, 5 гола и 2 асистенции. Вариантът е младокът да дойде на „Герена“ под наем, тъй като „грънчарите“ възнамеряват да го използват за в бъдеще. Както вече стана ясно, спортният директор на столичния тим Ивайло Петков пък преговаря с „Рапид“ (Виена) за Дени Алар, а сделката е на финалната права. И докато в „Левски“ работят усилено по селекцията, от съперника в Лига Европа „Ружомберок“ коментираха предстоящия сблъсък.

“София не е толкова атрактивна, но ни очаква тежък съперник – обясни наставникът Ян Хаспра пред „Ружомберок хлас“. - Шансовете ни са 50/50. Искаме да продължим. Бях почитател на българския футбол, но в момента той преживява криза”, каза Хаспра.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ