„Левски“ да не си остане само с „Бока“

Една седмица преди края на кампанията в Първа лига, вече е ясно, че сезонът за „Левски“ е провал. Неуспехът може да е пълен, ако „сините“ не успеят да си осигурят поне квота за Лига Европа. А това минава през успех над „Верея“ в неделя и победа в баража срещу някой измежду „Черно море“ и „Локомотив“ (Пловдив). Всичко ще бъде ясно най-късно на 24 май, навръх 104 рожден ден на клуба.

Лошата новина за тима от „Герена“, е че през последните години те затвърдиха впечатлението, че трудно се справят с напрежението, когато нещата се решават в рамките на 90 или 120 минути. Освен трите загубени финала за Купата на България през последните 5 години, „сините“ браха много ядове и срещу „Верея“ преди година, когато отново трябваше да минават през бараж по пътя към евротурнирите.

Сега, 12 месеца по-късно, но вече с далеч по-скъпа селекция, „Левски“ е все така далеч от международните мачове кръг преди края. Нещо повече - на „Герена“ все още не са сигурни за третото място след загубата от ЦСКА (2:3) във вторник. И докато по времето на Николай Митов „сините“ играха с голям брой българи и кадри от школата, при Делио Роси това не е точно така. В съблекалнята на „Георги Аспарухов“ вече има имена като Габриел Обертан, Жорди Гомес, исландския национал Холмар Ейолфсон. Към тях спокойно могат да се причислят още Паулиньо, Давид Яблонски и Серджиу Буш. А те са водени от Делио Роси, бивш наставник на „Фиорентина“ и „Лацио“. Сега италианецът и неговите подопечни имат по-малко от седмица, за да изпълнят програма „абсолютен минимум“. Ако не, „сините“ ще си останат с един международен мач това лято, този срещу „Бока Хуниорс“ на 19 август в чест на Георги Аспарухов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ