"Левски" е рокендрол!

"Левски" е рокендрол! "Сините" победиха ЦСКА в мача на мачовете в България и еднолично поведоха в класирането. Тимът от "Герена" игра така, че съперникът, който има най-силното нападение и защита в Първа лига, да бъде обезличен. "Левски" показа много желание и агресия. Головите ситуации в срещата не бяха много, но се оказаха достатъчни за успеха. За разлика от сблъсъците между двата гранда през миналия сезон, когато паднаха 14 попадения в 4 срещи за първенство.

Перфектната игра в защита пък бе достатъчна за първа суха мрежа на тима в този мач от 6 години и 5 месеца, след 1:0 на 29 април 2012 г.

В средата на терена „сините“ също бяха господари. Не случайно феновете на тима наричат Докторите новите си любимци Хали Тиам и Давид Яблонски. Чехът и колегите му в отбрана заслужават само добри думи. Особено Милош Цветкович, който неутрализира напористия Кирил Десподов.

Главният виновник за успеха в събота обаче е само един - Славиша Стоянович. Словенецът напипа точните струни на "Левски" от първия си ден на "Герена" и тимът заигра рокендрол. До тежкия рок, който иска да вижда специалистът, има много време. Важното е, че отборът е на прав път.

Треньорът промени коренно тима, който мислеше за защита под ръководството на предишния наставник Делио Роси. Със Славиша „сините“ имат 6 победи и едва една загуба. Грешката бе направена в Пловдив срещу "Локомотив" (0:1), но в събота се видя, че всичко е забравено, а поуките - извадени. А и не само, че "Левски" спечели тези шест срещи, но във всички тях тимът първи вкарваше гол. Отборът вече мисли как се отбелязват попадения, а не как се стига до поредната суха мрежа, както бе при италианеца.

"Левски" е рокендрол!

Освен това „Левски“ е с най-добри показатели в мачовете със съперници от Топ 6 – три победи и едно поражение. ЦСКА е с по два успеха и две загуби, както и едно равенство. „Лудогорец“ преследва „сините“ по този показател в срещи с отбори от първата шестица. Тимът от Разград е с два успеха, два „хикса“ и едно поражение.

До първото завъртане в шампионата остават само три срещи. "Левски" спечели дербитата с ЦСКА, "Берое" и "Ботев" с 1:0. Загуби с такъв резултат от "Локомотив", но предстоят още три теста преди по-задълбочените изводи. Те са срещу „Славия“, „Лудогорец“ и „Верея“. В най-старото столично дерби фенове винаги ще искат победа, заради загубената титла и купа в последните години в срещи с този съперник. Сблъсъкът срещу „Лудогорец“ е в Разград е на 20-и октомври, а дни по-късно "орлите" гостуват на АЕК в Ларнака за мач от груповата фаза на Лига Европа. "Левски" ще опита да се възползва от сгъстения цикъл от мачове на своя противник, защото в битката за крайното класиране ще бъде важен всеки страничен фактор.

А от „Герена“ сами могат да си попречат в борбата за върха. Често спорните решения на ръководството са в ущърб на спортно-техническия щаб. Най-пресен е примерът със селекцията и привлечените последни попълнения Нуно Рейш и Луан Виана. Първият е наблюдаван от главния сакут на „сините“ Кирил Вангелов, вторият - привлечен, заради близките отношения на мениджърската агенция на играча и собственика Спас Русев. Състезатели, които едва ли Стоянович е искал, но треньорът ще се справя както може. Важното е поне сега шефовете да го оставят да работи и да задоволят всеки каприз на специалиста. Той доказа, че заслужава доверие.

Виждат го и феновете на „Левски“. Те осъзнават, че вече имат не само отбор, а и треньор. След мача с ЦСКА Стоянович направи почетна обиколка на националния стадион, за да обере заслужените овации.

„Славиша, Славиша“, викаха от трибуните.

"Левски" е рокендрол!

Рядко се случва запалянковците със сини шалчета да скандират името на чуждестранен специалист след само два месеца работа.

Те обаче са зад словенеца, като статистиката по посещаемост в домакинските срещи го доказва. Преди двубоите от 10-ия кръг „сините“ са първи с общо 14 450 зрители у дома. И то при положение, че „Левски“ е играл само четири мача на „Герена“.

Феновете не само са доволни от облика на тима към днешна дата, но изглежда и са наясно с това, че рокендролът никога не умира.

Снимки БУЛФОТО

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ