„Левски“ загрява за ЦСКА с „Галатасарай“

Носителят на Купата на УЕФА от 2000 година „Галатасарай“ идва за приятелски мач с „Левски“. Мачът се планира за паузата в първенството заради световните квалификации, в които участва националния отбор на България. „Трикольорите“ излизат срещу Франция в Париж на 7 октомври и срещу Швеция в Стокхолм на 10 октомври. „Левски“ среща „Галатасарай“ на 8 октомври на стадион „Георги Аспарухов“, като допълнително ще бъдат обявени подробности около началния час на двубоя. Контролата ще бъде генералната репетиция на играчите на Люпко Петрович за дербито с ЦСКА. Битката с „червените“ е точно седмица по-късно на националния стадион „Васил Левски“.

В двубоя с „Галатасарай“ феновете на „Левски“ ще имат възможност да видят звездите на турския гранд Уесли Снайдер, Лукас Подолски и Найджъл де Йонг.

През последните години в София, за да играят със „сините“ дойдоха „Лацио“ - по случай 1 век „Левски“, както и „Юргорден“ в чест на 50-годишнината от първата среща на столичани в евротурнирите.

Левски“ и „Галатасарай“ имаха сблъсък за място в групите на Шампионската лига през лятото на 2001-ва. „Сините“ загубиха гостуването си с 1:2 на стадион „Али Сами Йен“ пред 27 000 зрители, а в реванша на „Герена“, на който имаше 30 хиляди души, двубоят завърши 1:1. Очаква се срещата, макар и приятелска, също да бъде сериозно посетена. „Левски“ е в серия от 5 поредни успеха в първенството, след като последователно бяха победени „Лудогорец“ (1:0), „Славия“ (4:0), „Верея“ (4:0), „Нефтохимик“ (2:1) и „Пирин“(2:0).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ