„Левски“ запозна Стоянович със слабостите си при 2:2 с "Черно море"

"Левски" и "Черно море" направиха драматично 2:2 в последен мач от 2-ия кръг на Първа лига. "Моряците" на два пъти повеждаха в резултата чрез Георги Илиев и Георги Божилов, но Станислав Костов и Давиде Мариани измъкнаха "сините" от трудна ситуация. Така и двата тима събраха по 4 точки след първите си два двубоя.

На трибуните на "Георги Аспарухов" бе и новият наставник на столичния гранд Славиша Стоянович, видял нагледно проблемите на 26-кратните шампиони. "Сините" показаха слабости както в отбрана, така и при организирането на атаки. Освен това физическото състояние на играчите не е на очакваното ниво само три седмици след края на лятната подготовка. Травма получиха Антони Белмонт и Паулиньо.

Стоянович изгледа срещата в компанията на собственика Спас Русев и бившият играч и шеф на тима Асен Букарев, който се очаква да влезе в щаба му.

В отсъствието на контузения Иванс Горанов в лявата част на отбраната застана Аймен Белаид. Капитанската лента пък взе Габриел Обертан при отсъствието на титулярния такъв Божидар Митрев, останал на резервната скамейка. В титулярния състав се завърна и Холмар Ейолфсон, пропуснал злополучните мачове с „Вадуц“ и старта на сезона с „Ботев“ (Пд) (1:0).

А героят от „Коматево“, нападателят Илия Димитров, остана резерва за сметка на Станислав Костов.

Симов обаче бе принуден да прибягва до смяна още в 23-ата минута, след като травма получи и халфът Антони Белмонт. Неговото място зае Жорги Гомес.

belaid

„Сините“ започнаха двубоя активно и набързо създадоха няколко опасни положения пред стража на гостите Благой Макенджиев. Но въпреки това гол падна във вратата на Мартин Полачек. В 23-ата минута центриране от ъглов удар намери на втора греда напълно свободния Георги Илиев, чийто ефектен удар със странична ножица влетя в мрежата на столичани.

Последваха нови минути с леко надмощие на „Левски“, но чистите положения липсваха.

В самото начало на втората част груба грешка в защитата на гостите изведе Габриел Обертан очи в очи с Макенджиев, но ударът на французина срещна страничната греда. В 60-ата минута все пак логичното се случи и „Левски“ изравни. Гомес изведе Костов, а последвалият му изтрел мина покрай плонжа на стража на „Черно море“ - 1:1.

Веднага след това на терена се появи Паулиньо за сметка на Жерсон Кабрал. За бразилеца това бе първи мач за сезона, след като повече от месец лекуваше контузия. Ходът обаче се оказа рискован и фланговият футболист бе заменен принудително от Илия Димитров в 84-ата минута.

В същото време Илиан Илиев пусна в игра Мариян Огнянов. В 67-ата минута Белаид намери отлично Костов на втора греда, нападателят успя да засече с крак, но Макенджиев парира. Четвърт час преди края на срещата Стефан Станчев от „моряците“ се контузи и бе заменен.

В 88-ата минута отбраната на "Левски" се пропука отново, а оставеният непокрит Георги Божилов вкара с глава. Преднината за гостите обаче се запази едва 60 секунди. На свой ред и варненци показаха липса на синхрон в отбрана, Илия Димитров се озова на добра позиция, след което намери непокрития Мариани и швейцарецът оформи крайния резултат с първия си гол в Първа лига.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ