„Левски“ изгони играч заради марихуана

Спас Байрев вече не е част от волейболния отбор на „Левски“. Ръководството на „сините“ освободи диагонала, след като стана ясно, че е дал положителна проба за марихуана. Байрев все още очаква наказанието, което ще му бъде наложено заради издънката, тъй като канабисът е сред забранените вещества от Световната антидопингова агенция (ВАДА).

„За мен това, което се случи, е недопустимо и в пълен разрез с разбиранията ми за професионализъм“, заяви президентът на клуба Владимир Николов.

Съвсем други са проблемите на другия столичен гранд - ЦСКА. Президентът на „червените“ Александър Попов заплаши с бойкот полуфиналните плейофи на Суперлигата срещу „Нефтохимик 2010“ и продължава да е непоклатим в позицията си. Причината - Българската федерация по волейбол забранява провеждането на срещи от тази фаза на първенството в зала „Васил Симов“.

„След като седем месеца сме печелили домакинско предимство, сега ни го отнемат - оплака се Попов. - За нас излизане от София не е вариант, ние сме ЦСКА (София).“

Мениджърът на Националната волейболна лига Евгени Иванов обаче обяви, че „червените“ не могат да разчитат на компромис.

„Това е правило, което не е вкарано в регламента вчера или днес - заяви Пушката, който все пак се надява да не се стигне до бойкот. - Това би било много жалко не само за ЦСКА, а ще бъде много жалко за Суперлигата и въобще за волейбола в България. Но за съжаление „Васил Симов“ не е зала, която да отговаря на изискванията на този етап от шампионата.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт