„Левски“ иска ЦСКА на „Герена“

Ръководството на „Левски“ се обяви против решението на БФС и полицията всички дербита с ЦСКА да се играят на Националния стадион „Васил Левски“. Този мач е определян като рисков и затова изданието му на 15 октомври, на което домакини са „червените“, ще бъде именно на най-голямото съоръжение в столицата. „Сините“ обаче са категорични, че ответният сблъсък в началото на 2017 г. трябва да се проведе на „Георги Аспарухов“. От „Герена“ са внесли молба в БФС с искането си, а в нея от „Левски“ умишлено избягват да споменат името на ЦСКА.

„Във връзка с предстоящите срещи в Първа професионална лига (ППЛ) срещу преименуваното акционерно дружество заявяваме, че няма и никога не сме имали желание да домакинстваме на друг стадион освен в своя дом - „Георги Аспарухов“ - пише „Левски“ в декларация. - Въпреки че УЕФА и БФС са приели, че преименуваното акционерно дружество отговаря на всички критерии за участие, ние никога няма да припознаем същото като „вечния съперник“, защото макар и „вечен“ той вече не съществува, а заедно с него и „вечното дерби“.

Ето защо смятаме, че няма причина „Левски“ да домакинства на националния стадион . За нас срещата с преименуваното акционерно дружество е обикновен футболен двубой между отбори, участници в ППЛ. В тази връзка „Левски“ внесе молба до БФС и СДВР с конкретно предложение - клубът да играе домакинските си срещи срещу преименуваното акционерно дружество на своя собствен стадион“.

От „Левски“ заявиха, че ако искането им бъде удовлетворено, клубът ще се ангажира да осигури полагащата се квота билети на привържениците на гостуващия отбор, както и да създаде всички нормални условия като домакин.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ