"Левски" и Стоянович - началото е добро, но промените са наложителни

Стартът на кариерата на Славиша Стоянович в „Левски“ влезе в графа „положителен“ след успеха с 2:0 над новака „Ботев“ (Враца). По този начин словенецът се нареди до Делио Роси, Ратко Достанич, Слаболюб Муслин и Рюдигер Абрамчик. Все чуждестранни треньори, дебютирали с победа начело на „сините“ през новия век. Но всички те се провалиха впоследствие по един или друг начин. За да избегне това новият предводител на „Левски“ трябват да направи нужните промени. И той го знае.

„Главната цел беше победата – обясни словенецът. - Нямах много време да променям каквото и да е било. Имах на разположение три или четири тренировки, колкото да опозная футболистите. Видях проблем с организирането на играта. Можем и трябва да се представяме на по-високо ниво, ако искаме да напредваме. Искам повече жар и енергия.“

Така Стоянович демонстрира, че е наясно с проблемите, които стоят на дневен ред на „Герена“. И в Монтана тимът показа слабост при изграждането на атаката, а също и с физическата подготовка. Към тях трябва да прибавим и липсата на българи в стартовия състав, което не прави добро впечатление.

Положителното все пак бе, че за разлика от много други случаи през последните 12 месеца, този път бяха реализирани малкото създадени положения пред противниковата врата.

Иначе в двубоя с „Ботев“ бившият селекционер на Словения заложи на сигурното и не рискува. Тактиката бе същата, с която „Левски“ игра при Роси, а след това и в двама мача при временния наставник Тодор Симов - 4-2-3-1. Дори стартовият състав срещу новака бе едно към едно с този от „Черно море“ (2:2). В крайна сметка Стоянович няма и голям избор предвид многото контузени. А когато се завърнат Иван Горанов, Деян Иванов, Нашименто, Паулиньо, Ривалдиньо и Антони Белмонт, тогава може да има някакви възможности за ротация, а защо не и смяна на формацията.

В неделния следобед се забеляза и още една разлика между Стоянович и Роси. Докато италианецът прехвърляше топката към ръководството, когато ставаше въпрос за селекция, Стоянович даде да се разбере, че държи тима да бъде подсилен с нови. Но привличането на футболисти, както и другите изброени проблеми, са все поправими. За целта трябва работа, и то с жар и енергия. Точно както го иска Стоянович...

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ