„Левски“ крачи по шампионската пътека

Левски“ крачи уверено по шампионската пътека, по която отборът вървя с Люпко Петрович през сезоните 1999/2000 и 2000/2001. В момента „сините“ имат 8 мача без загуба и посрещат „Пирин“ (Благоевград) с възможността срещите да продължат да набъбват.

Най-добрата серия със сръбския треньор е от 18 мача общо, постигнати в „А“ група, Купата на България и Европа, в които отборът не допусна поражение в продължение на половин година. Поредицата започна на 15 октомври 2000 г. с равенство срещу ЦСКА - 1:1 и продължи до 18 април 2001 г. Серията на „Левски“ приключи в Ловеч след загуба с 0:4. През същия сезон „сините“ триумфираха с титлата.

Година по-рано Петрович и „Левски“ отново нямат спирка - 12 мача в „А“ група и Европа без загуба. Във фаталната си 13-а среща „сините“ паднаха от „Ювентус“ в София с 1:3. Въпреки това „Левски“ отново стана шампион.

Тази година „сините“ изиграха 2 мача в Европа и 6 в родното първенство. В срещите играчите на „Левски“ могат да се похвалят с 4 победи и 4 ремита. Отборът е втори в класирането, но може да оглави еднолично таблицата още след този кръг. „Сините“ приемат „Пирин“ и имат възможност да запишат пета поредна победа в Първата лига.

Винаги сме знаели, че имаме потенциал - каза Мики Орачев, който е възстановен от травма и ще бъде на разположение на Петрович срещу благоевградските „орлета“. - Атмосферата е по-различна след серията от победи. Всички бяхме наясно, че този момент ще дойде. „Пирин“ са сериозен отбор, но трябва да ги бием. Ще падне борба. Имаме все повече самочувствие и увереност. Целта ни е да задържим формата и преди коледните празници да сме първи в класирането.“

Двубоят на стадион „Георги Аспарухов“ е днес от 19 часа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ