„Левски Лукойл“ с позиция срещу съдиите

Ръковдството на „Левски Лукойл“ излезе с позиция срещу съдийството след първия мач от финалната серия в мъжкото баскетболно първенство срещу „Балкан“. Сините загубиха със 69:71 след изключително драматичен и изпълнен с обрати двубой, който бе решен в последните секунди.

„Изразяваме огорчение и разочарование от поведението на съдийския състав, който неколкократно излезе с коренно различни решения в еднакви ситуации и в крайна сметка повлия на резултата в приключилия първи мач от финалната серия за титлата в българския баскетболен шампионат – гласи част от позицията на „сините“. – Поздравяваме отбора на „Балкан” за сърцатата игра и отчитаме слабостите в нашата, но не можем да подминем факта, че нашият отбор бе незаслужено ощетен от реферите. Призоваваме съдийската колегия на БФБ да не се поддава на натиск и да остави битката за титлата в българския баскетболен шампионат да се решава на терена.“

Иначе мачът в столичната зала „Универсиада“ бе пред прекратяване заради ексцесии по трибуните. В първите минути на последната четвърт гостите направиха серия от 15:0, с което обърнаха резултата. Масло в огъня наляха и скандирания „Купата е бяла!“ и „Дузпа, дузпа!“ от агитката от Ботевград. Те визираха загубения финал за трофея на България от футболния „Левски“ срещу „Славия“ преди 2 седмици.

Нервите на феновете в „синьо“ не издържаха. Започна обстрел с шишета с минерална вода по гостите. В залата нахлу и полиция, която барикадира един от входовете и показа готовност да се качи в трибуните при нови скандали. За щастие до края на двубоя ексцесии нямаше.

Феновете на домакините пък се добраха до микрофон свързан с звуковата уредба, което им помогна да надвикат по-многобройните гости. Това донесе на клуба глоба от 400 лв., а хвърлените бутилки още 200 лв.

В звездата на вечерта на игрището пък се превърна Венцислав Петков не само заради 20-е си точки, но и заради показаните железни нерви в епилога на мача.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт