"Левски" остана без халфове

Ръководството на "Левски" остави отбора без полузащитници. Вчера тимът напусна Жорди Гомес. Испанският халф е петият на този пост, който си тръгва с шефско решение. Преди това бе показана врататка на Нелуц Рошу, а на Васил Панайотов, Роман Прохазка и Антонио Вутов не бяха предложени договори. И докато през миналия сезон "сините" имаха прекалено много играчи в средата на терена, то сега ситуацията е на другия полюс. Новият треньор Славиша Стоянович остана само с дефанзивния Хали Тиам, контузения Антони Белмонт и офанзивните Филипе Нашименто и Давиде Мариани.

"Бях щастлив в този велик клуб, но е време за ново предизвикателство", обяви Жорди Гомес.

Халфът отива в кипърския "Омония" (Никозия). Неговата съдба била решена след като написал на дъската в съблекалнята "няма заплати, няма игра" между двата мача с "Вадуц" в Лига Европа. Тогава шефовете забавиха плащане към футболистите, а Гомес се вдигна на бунт.

Раздялата с испанеца постави треньора Стоянович в патова ситуация, която можеше да бъде решена с привличането на Мартин Райнов. Сделката обаче се провали, а ръководните фактори на „Герена“ трябва да реагират, ако не искат сезона да завърши още преди да е започнал.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ