„Левски“ отново е едно цяло

Славиша Стоянович, треньор на „Левски“, изведе тима до пет поредни победи в Първа лига. Подобни рейдове през последните 9 години са рядкост на „Герена“. Стигна се дотам феновете да се питат кога за последно се е случвало това. Словенският специалист доказа, че е бил правилният лек за клуба след ерата „Делио Роси“. Поне засега. При все, че с идването си трябваше да се оправя сам в настъпилия хаос. Тимът бе всичко друго, но не и сплотен. Привържениците - бесни и обезверени, а лазаретът препълнен. 34 дни по-късно столичният гранд е лидер, изпреварвайки ЦСКА с 3 точки, а шампионът „Лудогорец“ дори с повече. За това време отборът демонстрира израстване, постоянство и настроение, каквото липсваше през последните сезони. Показа и дух! А всичко това се отрази чувствително върху посещаемостта на стадион „Георги Аспарухов“ - най-големият барометър за моментната форма на тима. За справка срещу „Черно море“ (2:2), първото домакинство за първенство през сезона, имаше 3000 души. Срещу „Берое“ те бяха близо 10 000.

И всичко това преди двуседмичната пауза, която ще даде нужното време на Стоянович да внесе още корекции. Треньорът на няколко пъти призна, че трябва да поработи върху физическото състояние на играчите, а и със сигурност има работа и в тактически план. Факт е обаче, че „Левски“ вече изглежда променен. Изглежда като едно цяло.

Потвърждението за това дойде и от съблекалнята на „сините“. Капитанът Иван Горанов сам призна, че при Стоянович е по-различно.

„Сега тренираме с удоволствие, играем с желание на заниманията, а това се вижда и на мачовете – коментира той в интервю за предаването „Код Спорт“. - Промяната е ментална. В съблекалнята се усеща положителна промяна, има настроение.“

Сега на „Герена“ остава да се погрижат за финалния щрих преди да остатъка от есенния дял – завършване на селекцията. След успеха над „Берое“ словенецът Стоянович отново призна, че очаква още нови до края на седмицата, но тактично не спомена позиции. Ясно е обаче, че се търси нападател. Заговори се за Ласина Траоре, играл за последно във френската Лига 1. Без значение името, шефовете на „сините“ трябва да подкрепят своя треньор, за да затвърдят впечатлението, че всички в „Левски“ отново са колектив. А не както бе при Делио Роси – групички в съблекалнята и делене треньори на ръководители...

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ