„Левски“ поднови войната с „Лудогорец“

Привържениците на „Левски“ подновиха войната с „Лудогорец“, подета от ръководството на тима преди седмица. Тогава шефовете на „Герена“ поискаха справка за играчите на „орлите“ под предлог, че са използвали повече от петима състезатели с гражданство извън европейския съюз. В последствие се оказа, че Натанаел все пак има български паспорт, въпреки че пристигна в Разград преди година.

Сега „сините“ фенове излязоха с отворено писмо до министъра на правосъдието и боса на „орлите“ Кирил Домусчиев във връзка с начина на придобиване на български паспорти на бразилците Натанаел и Джонатан Кафу. Разследване на ултрасите показва, че звездите на българския шампион са се сдобили с родно гражданство за по-малко от два месеца, въпреки че времето за обработване на документите е минимум половин година.

„Вие дадохте пример как може бързо, честно и с пълен набор от документи, без изпит по български език, с мигновена проверка на службите, за по-малко от два месеца, да сбъднете детската мечта на един бразилски футболист да заслужи, получи, придобие български паспорт. /молбата е подадена през май 2016 и удовлетворена през юли 2016/ - се казва в изявлението на „сините“ фенове - Ние феновете на ФК „ЛЕВСКИ“, призоваваме за задълбочена проверка на скандално придобитите български паспорти от бразилските футболисти на ФК „Лудогорец“ и незабавно прекратяване на тази порочна практика.“

В същото време играчите на Люпко Петрович получиха ден почивка след разгрома над „Славия“ с 4:0. Победата за „сините“ дойде след попадения на Антонио Аниете, Адениджи, Георги Костадинов и Божидар Краев. Това е и най-изразителния успех за „сините“ след завръщането на сръбския специалист на „Герена“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ