"Левски" превзе негостоприемната "Трейс Арена"

"Левски" постигна трудна победа с 1:0 над коравия тим на "Верея" в Стара Загора. Единственото попадение в срещата от 18-ия кръг на Първа лига реализира Антонио Аниете в средата на втората част.

Това бе втори пореден успех за "сините" с този резултат и общо пети с 1:0 от началото на сезона. Домакините играха повече от едно полувреме с човек по-малко, след като опитният полузащитник Елиаш Да Силва бе изгонен в края на първата част за втори жълт картон.

Минути преди това нападателят на гостите Бабатунде Адениджи пропусна и най-чистото положение за първите 45 минути, останал очи в очи със стража Иван Караджов.

Така се стигна до 68-ата минута, когато Роман Прохазка центрира в наказателното поле на "Верея", където Аниете с глава разпечата вратата на "сините" от Стара Загора. До края мачът бе равностоен като Прохазка имаше отлична възможност да удвои, но се засуети в наказателното поле и Караджов улови.

Така в крайна сметка "Левски" съкрати разликата до лидера "Лудогорец" на 3 точки, но "орлите" ще играят в неделя с "Локомотив" (Пловдив) в Разград. За "Верея" това бе едва второ поражение за сезона у дома като първото такова дойде именно от "зелените" с 1:5.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ