"Левски" продаде Габриел Обертан

Ръководството на "Левски" осъществи изненадващ трансфер, след като продаде Габриел Обертан. Офанзивният футболист ще продължи кариерата си в турския елитен "Ерзурумспор". Очаква се в сряда сутринта французинът да напусне лагера на "сините" в Кипър, за да договори личните си условия в югоизточната ни съседка. Едва, след като това стане, трансферът ще бъде официализиран.

На "Герена" Обертан записа 51 мача за първенство, реализирайки 5 попадения. В няколко двубоя той носи и капитанската лента, а през есента бе в основата на успеха над ЦСКА с 1:0. По очакваната сделка "сините" ще приберат добра трансферна сума.

Само преди няколко месеца бившият играч на "Манчестър Юнайтед" подписа нов договор с "Левски", а месечната му заплата скочи до близо 100 000 лева. Това внесе напрежение в съблекалнята, а играчите с изтичащи договори Давид Яблонски, Жерсон Кабрал и Милош Цветкович до момента отказват да преподпишат. Те са с изтичащи в края на кампанията контракти, но настояват за чувствително увеличение на възнагражденията, именно заради договора на Обертан.

С продажбата на французина, играл през годините още в "Нюкасъл", "Бордо", "Анжи" и "Уигън", на "Герена" ще продължат с оптимизирането на бюджета. С идването на новото ръководство, в лицето на Павел Колев, настъпиха промени по всички етажи - бе сменен наставникът Славиша Стоянович с българския специалист Георги Дерменджиев, шефът на скаутското звено Кирил Вангелов бе освободен, а Красимир Иванов също напусна клуба.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ