„Левски“ развързва кесията за нападател

Шефовете в "Левски" ще развържат кесията, за да се подсили тима с класен нападател. От "Герена" признаха, че се водят преговори с Дени Алар, нападател на "Рапид" (Виена). В Австрия разкриха, че "сините" ще го вземат срещи 300 хил. евро.

„Още 2-3 неща остават отворени за изчистване - каза Франк Шрайер, агент на играча. - Трансферът ще стане факт само тогава, когато те бъдат избистрени. Или тази седмица ще имаме сделка, или изобщо Дени няма да ходи никъде“.

29-годишният таран кара втори период в "Рапид", който не е толкова успешен, колкото първия му. Той беше купен от клуба за 600 хил. евро от "Щурм" (Грац) миналата година и има договор до 30 юни 2022 г. Заради колебливите му изяви през миналата кампания той вече не е в плановете на наставника Диди Кюбауер за титуляр на върха на атаката на виенчани.

"Честно казано, надявам се Алар да се махне от отбора - каза наставникът. - Той трябва да си намери друго място, на което ще се чувства щастлив и ще играе, защото в "Рапид" това няма да се случи".

„Левски“ търси мощ в атака, като на „Герена“ се говори, че се чакат не един, а двама нападатели.

„Чакаме до двама-трима играчи – разкри треньорът Петър Хубчев. - За да ни помогнат в атака. Искам играч, който играе силно с глава“.

Приоритет след нападателите е и ляв защитник, който да се конкурира с капитана Иван Горанов.

В сряда „Левски“ играе втора контрола в Австрия. Тя е срещу руския шампион „Зенит“ от 19:00 часа българско време.

Снимка: Twitter

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ