„Левски“ се връща в Балканската лига

Баскетболният „Левски“ може отново да играе в Балканската лига този сезон. „Сините“ пропуснаха надпреварата миналия сезон, но президентът на клуба Константин Папазов, който преди дни се завърна и на поста старши-треньор, има амбицията отново да върне тима на международната сцена.

„Затова ще е нужно по-стабилно финансиране – обяви Папазов. – Евентуално участие на „Левски“ в БИБЛ категорично няма да е обвързано с амбиция за трофей. Международната сцена на турнира дава шанс младите ни момчета да се учат и да трупат опит.“

Междувременно националният отбор по баскетбол загуби със 70:80 контролата с Македония в Скопие. За пръв път в игра тази година се появиха натурализираният американец Дий Бост и Алекс Симеонов. След влизането им в игра момчетата на Любо Минчев дори поведоха – 24:23 в средата на втората четвърт. Домакините обаче показаха, че са по-класният тим дори без голямата си звезда Перо Антич, който изгледа мача от трибуните. Най-резултатен за победителите с 18 точки бе Димче Тасовски, а Александър Везенков отговори с 16 т. и 7 борби за България.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт