"Левски" се мести на националния стадион

Националният стадион ще приеме домакинските мачове на „Левски“. Причината е тревното покритие на „Георги Аспарухов“, което се нуждае от специфични мерки за възстановяване. Заради това сблъсъкът с "Лудогорец" бе преместен в центъра на София. Има шанс обаче „сините“ да доиграят сезона на „Васил Левски“, ако дейностите на „Герена“ продължат по-дълго от планираното. На "сините" остават други три домакинства - срещу "Берое", "Черно море" и ЦСКА, последният от които по регламент ще се играе на неутралния национален стадион.

Двубоят с шампионите бе поверен на Ивайло Стоянов. Реферът свири дербито с ЦСКА през септември, което "сините" спечелиха с 1:0. През настоящия сезон реферът е ръководил три мача на "Лудогорец" - с "Берое" (1:1), с "Ботев" (Пд) (3:2) и със "Септември" (6:0).

„Сините“ имат големи проблеми в отбрана. Нуно Рейш, Живко Миланов и Луи Нганиони са наказани, а Седрик Унтонджи и Холмар Ейолфсон са с травми. Това накара обявеният за ненужен сърбин Милош Цветкович да иска да играе. Според „Дарик“, бранителят е готов да помогне на „Левски“.

Томислав Папазов, талант на клуба, имаше шанс да играе срещу „Лудогорец“, но се оказа, че е на проби в немския „Вердер“ (Бремен). Новината съобщи "Спортал".

Жерсон Кабрал, друг обявен за ненужен от клуба, обяви, че не е искал да си тръгва по този начин.

„Благодаря на всеки, който наистина ме подкрепяше по време на престоя ми в София – написа крилото в една от социалните мрежи. - Не бе това начинът, по който исках той да приключи с край на договора, но футболът е бизнес. Напускам с високо вдигната глава, през парадната врата! Уважавайте играта, числата не лъжат!“.

Кабрал има 8 гола и 6 асистенции в 26 двубоя този сезон.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ