"Левски" с нов шеф и спонсор за ЧНГ

Отборът на "Левски" с два важни хода по Нова година. Публичната тайна, че Павел Колев ще заеме шефска длъжност на "Герена" от 1 януари 2019-а стана обществено достояние. Мястото на настоящия изпълнителен директор Красимир Иванов е много вероятно да бъде поверено именно на един от шефовете в БФС.

Колев започна работа като пресаташе във футболната ни централа, но се издигна до заместник-изпълнителен директор. Той натрупа опит и като делегат на мачове в Шампионската лига и Лига Европа. Освен това от миналата година е постоянен член на Комисията по статута и трансферите на футболисти и агенти към УЕФА. Колев е близък до Наско Сираков. Бъдещият шеф на "сините" дори написа биографията на легендарния голмайстор преди 4 години. С чиновника от БФС е разговаряно няколко пъти в последната година относно възможността да заеме високия пост на "Герена". Евентуално негово назначение ще върне Красимир Иванов на длъжността финансов директор.

Другият ход на "Левски" е обявяването на нов 3-годишен договор за спонсорство с българската букмейкърска компания „Ефбет“. Те и сега помагат на "сините", но бъдещият контракт е със значително по-добри финансови условия за клуба в сравнение със стария, твърди „Спортал“. Сумите се пазят в тайна, но неофициалните информации гласят, че става въпрос за милионен договор.

Снимка: СПОРТАЛ

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ