"Левски" с убедителен старт на новия сезон, юноша изработи три гола

"Левски" започна убедително новия сезон в българския елит. Тимът, воден от Петър Хубчев, срази "Дунав" в Русе с 4:1 в последен двубой от първия кръг. Давиде Мариани вкара на два пъти, а Станислав Иванов и Паулиньо бяха другите голмайстори за гостите. Почетното попадение за "драконите" бе дело на Ахмед Ахмедов в началото на втората част. Сред най-активните на терена бе именно юношата на "сините" Иванов, който освен втория гол, успя да се отчете с асистенция, а нарушение срещу него доведе до дузпа за столичния гранд.

Наставникът Петър Хубчев направи само една промяна в стартовия състав за разлика от мача с „Ружомберок“ в Лига Европа. На върха на атаката застана Станислав Костов, а Илия Юруков остана на резервната скамейка. Завръщането в стартовия състав на голмайстора на „сините“ наложи и още една ротация – тази на формацията. От 4-4-2 в Словакия, сега в Русе столичният гранд заигра с традиционното за миналия сезон 4-2-3-1. Дебют в родния футбол направиха новите попълнения на гостите Милан Миятович, Янис Каргас и Франко Мазурек.

Двубоят започна равностойно, а в първите минути атаки не липсваха и към двете врати. Първият изстрел бе именно към националния вратар на Черна гора. В 3-ата минута Ахмед Ахмедов стреля от дистанция, но право в ръцете на Миятович.

В 15-ата минута „Левски“ излезе напред в резултата. Първият „син“ гол през сезон 2019/20 реализира Давиде Мариани така, както бе и в Лига Европа. Швейцарецът се възползва от отличен пас на Иван Горанов в наказателното поле на „драконите“. Последваха минути, в които играчите на Петър Хубчев заиграха със самочувствие. В 22-ата минута Костов направи непростим пропуск, след като от 2-3 метра пред вратата на „Дунав“ стреля с глава в аут. Пет минути по-късно отново таранът на гостите пропусна да удвои, след като негов шут срещна гредата.

В същото време далечни изстрели на Тиам и Мариани не намериха целта. В 38-ата минута „Левски“ все пак увеличи аванса си. Вратарят Благой Макандиев сбърка фатално, подавайки през центъра на Мариани. Швейцарецът овладя а впоследствие изведе Станислав Иванов, който останал очив в очи със стража не сгреши.

Втората част обаче започна по перфектен начин за „небесносините“. Защитата на гостите се пропука, а Ахмедов се оказа зад отбраната. Нападателят напредна и пусна топката покрай плонжа на Миятович – 1:2. Голът подейства като допинг за „драконите“, а тимът на Любомир Киров изнесе играта в половината на столичани. И точно, когато силите на терена бяха изравнени, необмислено действие на бранителя Динков доведе до дузпа за гостите. Мариани пък не сгреши и върна отново комфортната преднина на своя тим от два гола. Минути преди това Станислав Костов бе стрелял ефектно в гредата зад Макенджиев.

Четвърт час преди края на срещата на терена се появи и Франко Мазурек, друго ново попълнение на „Левски“. Секунди по-късно Паулиньо вкара за 4:1. Бразилецът получи топката от Станислав Иванов, а последвалият му изстрел от срещна дистанция намери далечния удар на домакините. До края срещата се доиграваше, а Хубчев направи още една смяна – Мартин Петков замени Иванов на десния фланг.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ