"Левски" уреди лиценза за Европа

Ръководството на "Левски" плати двата милиона лева, за да може клубът да получи лиценз за Европа. От "Герена" погасиха задълженията си към играчи, отбори и НАП. Платена бе и наложената глобата от УЕФА в размер на 100 хиляди евро. По този начин „сините“ избегнаха опасността да не играят в европейските клубни турнири в рамките на два сезона. Всичко това се случи, благодарение на новата власт в "Левски". По информация на "Дарик" радио, "сините" са се справили без да теглят заеми. А крайният срок за плащането на сумата бе 28 февруари.

„Клубът продължава съвместната си работа с УЕФА по оформяне на документацията, с която да преодолее заплахата от наказание заради нарушаване на правилника за „Финансов феърплей“ - съобщиха от „Герена“. - „Левски“ ще действа по предварително начертания план за стабилизиране и оздравяване на клуба, така че отборът да носи радост на верните си и многобройни привърженици“.

Новината хвърли в екстаз „синя“ България, която все още е в еуфория след втората поредна победа над вечния съперник. Очаква се доброто настроение да се прехвърли и по трибуните в предстоящите срещи на тима.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ