"Левски" чака пачки от ФИФА

Отборът на "Левски" чака пачки от ФИФА. Защитникът на "сините" Холмар Ейолфсон е картотекиран в националния отбор на Исландия за предстоящото световно първенство в Русия. А заради ангажимента на играчите за Мондиала, световната футболна централа има програма, с която се плащат обезщетения на клубните отбори. Всеки тим получава пари от ФИФА за прекаран ден на турнира от свой футболист.

Това е добре дошло за "Левски". Все пак за шампионата в Русия сумата ще бъде 8530 долара на ден. Платежният период започва да тече на 1 юни 2018 г., две седмици преди двубоя на откриването между Русия и Саудитска Арабия, и спира в деня, в който даденият отбор е елиминиран. Това означава, че в най-лошия случай Исландия може да отпадне на 26-и юни, когато е последният двубой на тима в груповата фаза на турнира. Генерираната сума ще е 221 780 долара. От ФИФА уточняват, че парите са брутни и може да бъдат обложени с данъци и удръжки.

Освен това, Ейолфсон е представен на световното като футболист на „Левски“, но в действителност бранителят е собственост на израелския „Макаби Хайфа“. Той е на „Герена“ под наем. Това означава, че може да има и частична подялба на сумата, но със сигурност по-голямата част ще е за „сините“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ