„Левски“ ядоса Делио Роси

 

Делио Роси се запозна с другото лице на „Левски“. Италианският специалист записа първо поражение начело на „сините“ след трите победи на старта и равенството с „Лудогорец“ (0:0) през седмицата. Това се случи при визитата на „Ботев“ в Пловдив - 1:2. След двубоя бившият треньор на „Лацио“ и „Фиорентина“ призна разочарованието си от начина, по който е стоял неговият отбор на терена в Коматево.

„Като цяло мача бе под нивото на предишните ни – обясни 57-годишният наставник. - Няколко грешки ни костваха победата, но те са част от израстването. Не бяхме толкова свежи, след тежкия мач с „Лудогорец“. В такива моменти, при положение, че водиш с 1:0, трябва по-рано да го затвориш мача. Дори и да бяхме победили, нямаше да си променя мнението, че не играхме добре. Това бе най-лошото ни представяне до момента.“

Делио Роси коментира и фрапиращата грешка на стража Александър Любенов, довела до изравнителното попадение на Тодор Неделев.

„Определено не сме паднали заради него. Може би, ако не беше грешката му, можеше да вземем трите точки, но пак казвам - и тогава щях да съм недоволен от представянето ни”.

Именно това попадение бе и първото във вратата на „Левски“ след идването на Роси на „Герена“. Победата за домакините донесе бившия „син“ Лъчезар Балтанов с гол в 77-ата минута.

Освен поражението, италианецът трябваше да изтърпи и малка агитка на „Рома“, дошла да подкрепи „жълто-черните“. През целия двубой тифозите не спряха да ругаят на италиански език бившия наставник на кръвния враг „Лацио“.

За „Ботев“ пък това бе първи успех над „сините“ от април 2014-а, когато отново триумфираха на стадиона в Коматево, но с 2:0.

„С характер, воля и дисциплина постигнахме победата – обясни Николай Киров след мача от 8-ия кръг на Първа лига. - Доста отдавна не ни се беше отдавало да обръщаме мач. Не бързахме. Заложихме на това, че мач може да се обърне най-често в 80-90 минута. Не трябваше да прибързваме”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ