Легендите от "MARILLION" ще свирят на 24 септември на Античния театър в Пловдив

Легендарната британска формация "MARILLION" ("Мерилиън") ще излезе на вековната сцена на Античния театър в Пловдив на 24 септември - в третата вечер на световния форум "Sounds Of The Ages 2017", организиран за седма поредна година от радио "ТАНГРА МЕГА РОК". Това ще е втората визита у нас на рок групата от Острова, създадена през 1979 г. в Ейлсбъри, Бъкингамшър, след концерта им в Зимния дворец на спорта в София на 13 юни 2009 г. Оттогава до момента съставът на 5-членната рок банда е непроменен и на 24 септември на Античния театър ще излязат Стив Родъри (китари), Марк Кели (клавишни), Пийт Треуавас (бас), Йън Моузли (барабани) и вокалистът Стив Хогарт, заменил през 1988 г. фронтмена Дерек Уилям Дик-ФИШ.

2017-а е очертава като най-успешната в историята на легендарната британска група, след като всички билети за концерта в "Royal Albert Hall" в Лондон на 13 октомври свършиха за по-малко от 20 минути след пускането им в продажба. В момента интересът към "MARILLION" на Острова е по-голям от всякога. Излезлият през септември 2016 г. 18-и студиен албум "Fuck Everyone And Run" (F E A R) дебютира директно на четвърта позиция в официалната класация на Великобритания. Това е най-доброто постижение на "Мерилиън" след "Clutching At Straws" 3 десетилетия по-рано.

Билетите за концерта на "MARILLION" на 24 септември в Пловдив влизат в ексклузивна продажба в мрежата на Eventim.bg на 6 февруари. Преди легендарните британци сцената на Античния театър в града под тепетата ще бъде подгрята на 22 септември от "DEVIN TOWNSEND PROJECT с оркестъра на Държавната опера-Пловдив и на 23 септември от "MANFRED MANN'S EARTH BAND", които са другите две групи в тазгодишната програма на "Sounds Of The Ages 2017".

Преди гастрола си в Пловдив "Мерилиън" ще изнесат концерти в Лондон и Лестър (Англия), Лодз (Полша), Оудорп (Холандия), Сантяго де Чили, Хамбург, Берлин, Бремен, Франкфурт и Нюрнберг (Германия).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони