Легенди на Англия: Кепа е позор

Футболни легенди на Англия се обявиха в подкрепа на Маурицио Сари, мениджърът на „Челси“. Италианският специалист е с подбит авторитет след финала за купата на Лигата с „Манчестър Сити“, спечелен от „гражданите“ с дузпи. Опитният тактик предприе смяна в 117-ата минута, когато реши да замени титулярния вратар Кепа Аризабалага за сметка на Вили Кабайеро. Но това така и не се случи, тъй като испанецът отказа да напусне терена, а решението му вбеси Сари. В крайна сметка Кепа спаси една дузпа, но неговите съотборници пропуснаха две и трофеят остана във витрината на „небесносините“.

“Кепа не трябва да играе повече за „Челси“ - обяви бившият нападател на тима Крис Сътън. - Това трябва да му е последният мач с фланелката на "сините". Той е позор. Никога не съм виждал подобно нещо."

Думите му бяха подкрепени и от Алън Ширър: „Не мисля, че имаше неразбирателство. Смяната бе продиктувана от специфични причини. Сари искаше да пусне Кабайеро, защото той познава добре бившите си съотборници. Кепа обаче отказа и направи своя мениджър за смях пред милиони зрители.“

А бившият капитан и дъглогодишен футболист на „сините“ Джон Тери допълни кратко: „Веднъж видял своя номер на таблото, ти си длъжен да излезеш“.

И докато футболни величия разискваха шумния скандал, на „Стамфорд Бридж“ опитаха да замажат положението. Маурицио Сари призна, че целият случай е бил недоразумение, тъй като мислил, че титулярният му вратар е контузен.

„Знам, че отстрани не изглеждаше добре реакцията ми – обясни най-скъпият вратар в света. - Вече говорих с треньора. Истината е, че на терена исках да го уверя, че съм добре, той си мислеше, че имам контузия. Не съм искал да му се противопоставя.“

Според пресата на Острова „Челси“ не планира да наказва своя игра. Не така стоят нещата обаче със Сари, чийто пост се клати сериозно.

А освен Кепа, сериозни критики понесе и капитанът Сесар Аспиликуета. Според феновете на тима, бранителят е трябвало да бъде свързващото звено между двете страни в напрегнатата ситуация, а той остави това да свърши Давид Луис.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят