Лейди Гага си дава почивка от музикалната сцена

Поп звездата заяви, че има нужда да забави малко темпото, за да се лекува от „хронична болка“

Поп сензацията Лейди Гага възнамерява да си даде почивка и да се оттегли от музикалната сцена за неопределен период от време след края на турнето си Joanne. За новината съобщи самата певица по време на пресконференция на Филмовия фестивал в Торонто, където бе представен документалният филм за нея - Gaga: Five Foot Two, продуциран от Netflix.

Хитовата изпълнителка, чието истинско име и Стефани Джерманота, временно ще преустанови кариерата си през декември тази година, когато е последната дата от Joanne (Джоан), което е и заглавието на най-новия й пети албум. Той носи името на леля й по бащина линия, която починала, когато Гага била на 19 години.

“Ще си взема почивка, не знам колко дълго. Това не означава, че няма повече да творя. Не означава, че и в момента не работя по нещо. За мен винаги ще остане най-важното нещо на света да забавлявам хората и да ги карам да се чувстват щастливи”, заяви поп звездата на пресконференцията и уточни, че оттеглянето й е породено от нужда “да забави малко темпото, за да се лекува от хронична болка”.

По думите на изпълнителката в момента всичко е наред, но все пак е трудно и донякъде освобождаващо. “В мен има елемент, много силна част, която вярва, че болката е микрофон. Тя не може да ти повлияе освен ако не я трансформираш в нещо добро”, обяснява още Лейди Гага.

Новината за временното оттегляне от музикалната сцена на 32-годишната певица идва само седмица, след като се наложи да анулира концерта си в Монреал заради ларингит и инфекция на дихателните пътища.

През годините изпълнителката на Born This Way е водила битки с депресия, хранителни разстройства и хронични заболявания. Въпреки това тя винаги е успявала да ги пребори и кариерата й продължава вече почти десетилетие.

Друга новина, свързана с Лейди Гага зарадва милионите й фенове по света. Вчера станаха ясни победителите от над 40 категории за креативност на наградите “Еми”, където беше номинирано в 6 от тях нейното представление по-рано тази година на най-гледаното телевизионни събитие в Америка Супербол. Шоуто на актуалната изпълнителка успя да грабне един приз в категорията “Отличаващ се светлинен дизайн и директор на осветлението”. Самата Гага обаче не е отличена, тъй като не е акредитирана като участник в създаването на дизайна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл