Лекари в цялата страна излизат на мълчалив протест утре

Акцията е в подкрепа на всички пострадали от насилие медицински специалисти

Български лекарски съюз е потресен от поредния случай на агресия, на безочливо поведение над медицинско лице в болница „Шейново“. Агресията срещу лекар е израз на човешка примитивност и заслужава най-сурово законово наказание, се казва в позиция на съсловната организация.

"Тежкият побой над д-р Албена Гагова, всепризнат АГ специалист и уважаван медик, е поредния израз на осъдително и недопустимо поведение към медик", посочват от БЛС.

В израз на подкрепа към д-р Албена Гагова, към всички пострадали от насилие медицински специалисти и като израз на негодувание срещу позорното поведение на извършителите на престъпленията, БЛС инициира символичен мълчалив протест на цялото съсловие, който ще се проведе утре /7 юли/, между 13:00 и 13:30 ч. пред лечебните заведения в страната.

Част от софийските болниците, които са потвърдили ангажираност в утрешния ден са: УМБАЛ Александровска, САГБАЛ Шейново, МБАЛ Пета градска, УМБАЛСМ Пирогов, Аджибадем Сити клиник болница Токуда, Аджибадем Сити клиник, УМБАЛ Св. Иван Рилски и др.

Официалният призив на председателя на БЛС, д-р Венцислав Грозев и декларациите от цялата страна в подкрепа на инициативата са публикувани на сайта на БЛС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България