Лекари от ямболската болница протестираха срещу насилието над медици

На протест против насилието и агресията срещу лекари излязоха медиците от ямболската болница, информира БНТ. Те настояват правоохранителните органи да си свършат работата, за да има възмездие при инциденти и обществото да разбере, че не може повече да се шири агресията срещу тези, които лекуват.

Повод за протеста е поредният случай, при който мъж е заплашил с нож лекари от Спешното отделение и е счупил стъклото на Хирургичното отделение, защото според него медиците не оказали адекватна медицинска помощ на приятелката му. От полицията още вечерта са съставили акт за нарушаване на обществения ред и случаят е предаден в прокуратурата. Най-потърпевши са от Спешното отделение, където инцидентите са много често.

"Реално нямаме охрана, която може да ни защити в такива случаи", казва д-р Андонова, специализант по гастроентерология.

"Нашата болница е павилионен тип със 17 сгради и с 32 декара двор, не е възможно във всяко едно отделение да има охранител или полицай, затова са поставени тези сигнализационни системи", обясни Д-р Панайот Диманов, директор на МБАЛ „СВ. Пантелеймон".

"Нека пациентите да разберат, че ние винаги сме 24 часа на разположение, на тяхно разположение, а не да ни нападат", каза гастроентерологът д-р Яръмова.

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони