Лекари предлагат здравните вноски да се наследяват и да са с право на отстъпване

Здравните вноски да се натрупват, наследяват и да са с право на отстъпване, предлага шефът на Българския лекарски съюз в Пловдив д-р Георги Кръстев. Според него основният проблем в сферата на здравеопазването е фактът, че държавата не е солидарна към хората.

"Солидарният модел трябва да е само дотам, докъдето участва държавата, а здравните вноски трябва да се натрупват, наследяват и да са с право на отстъпване", е идеята на видния пловдивски медик, която бе подкрепена и от директора на Регионалната здравна инспекция в Пловдив д-р Ваня Танчева-Манчева. Тя е категорична, че на практика здравните инспекции не могат си вършат работата си поради отмяната на нормативни документи, което красноречиво говори за липса на приемственост в управлението на здравеопазването у нас.

"Постоянното отменяне на норми и правила и незаменянето им с нови прави невъзможна работата на редица институции", отсече д-р Танчева-Манчева. Тя се оплака, че никой вече не иска да работи в РЗИ и за обявените конкурси липсвали кандидати, тъй като средната заплата на служителите в инспекцията в Пловдив била най-ниската в страната.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве