Лекари спасиха мъртво пиян, той им скочи на бой

Лекари от болницата в Лом спасиха от смърт отровен от алкохол мъж. След като прескочил трапа и се съвзел обаче гуляйджията отказал да плати и скочил на бой на медиците.

Жители на село Сталийска махала докарали тези дни в крайдунавското здравно заведение изпадналия в кома свой съселянин Борис Т. Придружителите на вцепенения като дъска 30-годишен мъж разказали, че преди това с приятели той изпил около 2 литра концентрат. Докторите започнали лечение на мъртво пияния пациент, с мъка успели да го върнат към живота и го оставили в болницата да се възстанови.

Проверката обаче показала, че любителят на алкохола от години е безработен и не си е плащал здравните осигуровки. Когато Борис се изправил на крака и лекарите поискали да си плати лечението, той категорично отказал, вдигнал скандал и рипнал да бие спасителите си. Охраната едва озаптила гуляйджията.

След кандърми и заплахи, че друг път ще бъде оставен без помощ, пияницата все пак платил 40 лева и бил изведен от здравното заведение.

„Случаят не е единствен. Хора без здравни осигуровки пият и се бият жестоко, спасяваме ги, а после ни нападат. Мислят, че всички сме длъжни да ги търпим, че и да им плащаме золумите!”, коментираха медиците.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България